Het gevoel dood te gaan – paniekaanval

  • 15 januari 2015
“Het was alsof ik een hartaanval kreeg, ik dacht dat ik dood ging. Ik had bijna 112 gebeld.
Geen idee wat er gebeurde: het ene moment zit ik op de bank, rustig een film te kijken, het volgende moment gaat mijn hart als een gek te keer, breekt het zweet me aan alle kanten uit en kan ik niet meer ademen.
Er was geen enkele aanleiding voor mijn hart om zo te keer te gaan, ik begrijp er niets van!”

 

Wie ben jij?

Jij bent een harde werker, je houdt van je werk, en je bent met liefde bereid over te werken als er om gevraagd wordt. Of je bent leergierig, je wil altijd meer leren, meer weten, je maakt gebruik van je natuurlijke nieuwsgierigheid.

In je vrije tijd ben je actief: je doet aan sport, gaat uit met vrienden en vriendinnen, of je trekt er op uit met je gezin.

Als jou gevraagd wordt hoe jij graag ontspant, geef je vaak aan dat sporten je uitlaatklep is. Tijdens sporten hoef je niet na te denken, en ontspant je hoofd. Of je gaat naar de bioscoop, en heel soms wil je nog wel eens een boek lezen, of naar de sauna gaan, maar dat heb je de laatste tijd eigenlijk al te weinig gedaan.

Je hebt, kortom, je leven goed op orde. Jij hebt de controle over alle aspecten van je leven.

paniek

Wat is het probleem waar je tegen aan loopt?

Ondanks dat je het gevoel hebt dat je je leven redelijk op orde hebt, geeft je lichaam ineens iets anders aan. De laatste weken voel je allemaal kleine ongemakken, zoals spierkrampen, kortademigheid, of tintelingen in lichaamsdelen. Omdat je een gezonde leefstijl hebt, heb je hier geen noemenswaardige aandacht aan besteedt, en ging je er vanuit dat het ‘morgen wel over zou zou zijn’.

En dan ineens doet je lichaam iets waar je geen controle over hebt. Het is alsof je een hartaanval hebt. Je borstkas voelt gespannen aan, je hebt het gevoel alsof je niet diep genoeg kan ademen. Je heb de klassieke verschijnselen van een paniekaanval.

Of je hebt het gevoel alsof je twee personen bent, alsof je zogezegd ‘naast jezelf’ beweegt. Je voelt je licht in je hoofd, en het is alsof je in een constante ‘high’ bent.

Tot overmaat van ramp zijn dit klachten die nu al een paar maanden duren, variërend in ernst.

Wat zou je nu heel graag willen?

Natuurlijk wil je dat je klachten over gaan.
Maar wat je vooral wil is weten dat wat je meemaakt, niet ernstig of levensbedreigend is. Je wil begrijpen wat er gebeurt, zodat je grip op de klachten kan krijgen, en er zelf voor kan zorgen dat het soort aanvallen dat je ervaren hebt, weg blijven.

Je wil het aanpakken, en je wil het nu aanpakken.

logo 2014 single

Wat kan ik voor jou betekenen?

Voor dit soort klachten heb ik het Breathe Free pakket samengesteld. In drie eenvoudige sessies leer je precies wat je klachten zijn, en wat je er zelf tegen kunt doen. Niet alleen helpen deze sessies je van je probleem af, het zorgt er ook voor dat het niet meer terug komt.

Dit pakket biedt ik virtueel aan, of bij jou thuis, zodat je in je eigen omgeving leert hoe je je het beste kunt wapenen tegen de klachten.

 

Ik wil het zeker weten. Boek hier direct een afspraak. Leer hier meer over het Breathe Free pakket.
vragenlijst

Comments are closed.