Allerlei kleine, irritante lichamelijke klachten

  • 15 januari 2015
“Volgens mij krijgt mijn huisarts een hekel aan mij, zo vaak ziet ze me. Ze blijft geduldig, hoor, maar ik heb nu echt iedere week een afspraak. Maar ik heb dan ook iedere week klachten! En steeds andere. Deze week deed mijn maag ineens raar. Ik kon niets binnen houden.
Vorige week had ik rugpijn, en de week daarvoor spierpijn in mijn benen, allemaal niet te verklaren door wat ik gedaan heb aan activiteiten.
Hoofdpijn, heb ik ook vaak, en mijn vingers kraken, of tintelen.
De dokter kan niets vinden, en zegt dat het tussen mijn oren zit. Dat ik er mee moet leren leven.
Ik weet dat ik blij moet zijn dat ze niets kan vinden, want dan is er niets ernstigs aan de hand. Maar dat ze niets kan vinden maakt me vreemd genoeg wel bang.”

 

Wie ben jij?

Jij bent iemand die van aanpakken weet. Details zijn jouw forte: je bent gek op details, en je bent goed met details. Collega’s komen vaak aan jou vragen om orde in gedetailleerde chaos te brengen.
Jij wordt ook vaak gevraagd om iets te organiseren, de werkborrel, bijvoorbeeld. Je wil heel graag projecten leiden, en tegelijkertijd zie je op tegen het werk. Toch, als je het eenmaal gedaan hebt, voel je je voldaan en tevreden.

In je vrije tijd doe je niets liever dan je huis schoonmaken, je kasten opnieuw organiseren, vrienden in nood opvangen, koken voor groepen, of een feestje organiseren.
Vakanties zijn vaak actieve vakanties: trekken, klimmen, zwemmen. Af en toe voor even op een strandstoel liggen en een boek lezen is ook leuk, als je maar uitzicht hebt op een activiteit naderhand.

‘Tomeloze energie’ is de manier waarop jij vaak beschreven wordt.

twetla

Wat is het probleem waar je tegen aan loopt?

Je lichaam doet eigenlijk niet meer wat je graag wil dat het doet: jij wil doorgaan, jouw lichaam verhindert dat. Niet heel overduidelijk, maar heel subtiel, met kleine, irritante en hinderlijke klachten, net genoeg om jou niet te kunnen laten doen wat je zou willen doen.

Nek- of rugpijn, zonder duidelijke oorzaak, dat is de meest duidelijke klacht. Je weet dat je je niet vertild hebt, of dat je verkeerd gelegen hebt, en toch heb je nek- of rugpijn. Ook merk je vaak spierpijnen op, of pijnen in diverse gewrichten, wederom zonder duidelijke oorzaak.

Deze klachten gaan nog wel, maar nu beginnen je maag en je darmen op te spelen. Je hoofdpijn wordt erger, en hindert je concentratie.
En tot overmaat van ramp wordt je lontje steeds korter. Je kan steeds minder hebben van je geliefden of vrienden, en je valt vaker uit naar mede-weggebruikers die lang niet zo goed kunnen rijden als jij kan.

Of je hebt een van deze klachten in je lichaam, in je manier van denken, in je gedrag, of deze emotionele klachten.

Wat zou je nu heel graag willen?

Je wil dolgraag van je klachten af, zodat je weer kan doen wat je altijd deed: doorgaan met je leven en je werk.
Goed, het zou leuk zijn als je iets beter zou kunnen ontspannen, maar het beste zou zijn als je lichaam mee gaat doen met jouw plannen voor het dagelijks leven. Je wil niet een uur lang stil hoeven zitten om te luisteren naar je ademhaling, dus als ontspanning in kortere vorm in je dagelijks patroon past, ben je bereid het toe te passen.

logo 2014 single

Wat kan ik voor jou betekenen?

Het Relax pakket is echt ontwikkeld met jou in gedachten. In 10 sessies leer je alles over effectief ontspannen. Jouw lichaam leert hoe het in korte momenten kan ontspannen, en krijgt daarmee de tijd om te herstellen, zodat jij gewoon door kunt leven zonder al die hinderlijke klachten.

 

Boek hier direct een afspraak. Leer hier meer over het Relax pakket.

Comments are closed.